top
Besøg Danmarks Fortidsmindeguide
Besøg Moesgård Museum
Besøg Kulturarvstyrelsens Hjemmeside
corner
 
Til skoler, institutioner
og administratorer
h  


 
 Sitet "Kongehojen.dk" er et ”pionerprojekt”, der med interaktivt og 3D-visualisering ønsker at formidle historien om udvalgte oldtidsminder i kulturlandskabet via Internettet.

Den nye programmeringsteknologi og Internettet muliggør et nyt og spændende møde med oldtidsminderne, og er et seriøst supplement til foldere, bøger og et besøg på selve stedet.

I "kongehojen.dk vil brugeren interaktivt kunne gå på opdagelse og få indsigt i dets oprindelige formål og placering i datidens kultur. Fund og andre genstand er reproduceret i nøjagtige 3d modeller således at iagttageren får en autentisk oplevelse af disse.

For at kunne formidle disse fortidsminder kræves imidlertid tilladelse til installation af et gratis plug-in.
Normalt foregår dette automatisk ved aktivering af 3d-modellerne i sitet. I forbindelse med at skoler og institutioner administrerers dette ofte centralt - vil vi derfor appellerer til administratorer og ansvarlige om at give den fornødne tilladelse til denne installation.

Vi håber på denne måde at mange vil få gavn af de nye muligheder for iagttagelse af vore fortidsminder og kulturarv som den nyeste teknologi indbyder til.

Yderligere oplysninger om teknologi

 
Gå til introduktionssiden
Gå til skrivebordet - din browser- og indexsite
Få vejledning til de forskellige sider
Gå bagom projektet og se hvorledes det er blevet til...
corner2
bund